Alle Cursussen zijn voorlopig afgelast.
Mochten er vanuit de overheid andere maatregelen worden ingevoerd zullen we deze opvolgen en u hiervan berichten.

*

Dan Basic Life Support

De DAN BLS cursus traint je niet alleen in het reanimeren van een gewond persoon die geen normale ademhaling heeft en buiten bewustzijn is, maar kan je ook helpen te voorkomen dat iemand in die toestand raakt. Uitwendige bloedingen, verstikking en shock kunnen bijvoorbeeld leiden tot zeer ernstige problemen met de bloedsomloop en de ademhaling.
Onderdelen die aanbod komen zijn: Inschakelen van medische hulpdiensten, reanimatie, AED gebruik, stabiele zijligging, luchtwegblokkades, stelpen en verbinden van bloedingen, omgaan met shock, ziekte beelden herkennen en de juiste eerste hulp verlenen.
• Voor deze opleiding zijn geen voorvereisten.
• De opleiding bestaat uit 3-4 lesuren.
• Totale kosten zijn inclusief lesboek, gebruik van lesmaterialen, breveteringspasje en certificaat.
Datum 11 april.
• Kosten €99,-
DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

De DAN Oxygen provider cursus biedt instapniveau training in het herkennen van en omgaan met mogelijke duikgerelateerde verwondingen met gebruik van eerste hulp met zuurstof. Aanbevolen is om gewonde duikers 100% zuurstof te geven bij een duikongeval. Het is daarom aan te bevelen om iedere duiker op te leiden tot Oxygen provider.
Onderdelen die aanbod komen zijn: Het mechanisme van duikverwondingen, hoe je een duikverwonding herkent, de voordelen van zuurstof, hoe je zuurstof moet gebruiken om onmiddellijke en effectieve eerste hulp te bieden en hoe je moet communiceren met de medische hulpdiensten en DAN.
• Voor deze opleiding is een geldig eerste hulp brevet verplicht bijvoorbeeld de DAN-BLS opleiding (of andere organisatie).
• De opleiding bestaat uit 1 Dagdeel van 3 tot 4 uur.
• Totale kosten zijn inclusief lesboek, gebruik van lesmaterialen, breveteringspasje en certificaat.
Datum 25 april.
• Kosten €129,-

+ = € 200,-

Padi Specialty Equipment Specialist

Op dinsdag 31 Maart en vrijdag 3 April bieden wij de Padi specialty Equipment specialist aan.
Let op het gaat hier om 1 cursus verdeeld over 2 momenten.

Deze specialty is zeer geschikt voor duiker die meer willen leren over hun eigen duikuitrusting. Hierbij leer je zelf kleine reparaties uit te voeren en onderhoud te plegen aan je uitrusting waarmee je het behoud en levensduur van je uitrusting kan verlengen. Hiernaast leer je de verschillen in merk en modellen en waar je op moet letten bij de aanschaf van materiaal. Tijdens de cursus worden er uiteenlopende onderdelen van de uitrusting behandeld (van fietsventiel tot maskerband).

Tijdens het praktijkgedeelte van de specialty ga je zelf aan de slag met onderhoud van je uitrusting. Hierbij is het mogelijk je eigen automaat onder begeleiding te demonteren, servicen en monteren. Hiernaast is het mogelijk een visuele inspectie aan de duikcilinder uit te (laten) voeren.

De prijs van de specialty is 159,00 euro. Dit is inclusief de automaatservice. De kosten voor de servicekits zijn niet inbegrepen (ca 50,00 euro). Na het afronden van de cursus wordt je gebrevetteerd als PADI Equipment Specialist en weet je voortaan wat je moet doen met een blazende automaat aan de waterkant.

Schijf je snel in voor deze mooie kans. We hebben plek voor maximaal 8 deelnemers. De cursus vindt plaats vanaf 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur, afhankelijk van de staat van de automatensets 😉

Als je een automatenset meeneemt horen wij graag bij aanmelding om welk merk en type het gaat. Dit i.v.m. de servicekits.