Haal je PADI Open Water duikbrevet en verdere opleidingen nu bij Moby Dick!
Kleine groepen, betrouwbaar en betaalbaar!

Specialties

PADI Specialties duikopleidingen. Word de ultieme specialist in het duiken. Specialiseer je op het gebied van bootduiken, diep duiken, onderwaterfotografie, stromingsduiken, droogpak duiken, nitrox, duikmateriaal, nachtduiken, drijfvermogen, zoeken en bergen, sidemount, navigeren en wrakduiken.

Boat Diver
Hier wordt u geleerd waarop u moet letten bij het duiken vanaf een boot. Deze cursus zal zeker zijn nut tonen als u op de Noordzee wilt gaan duiken. Ook voor duiken in het buitenland is dit een nuttige cursus. Cursusprijs €169,00. 

Deep Diver
Diepduiken zijn aparte duiken. Donker, kou en stress zijn maar een paar factoren waar je mee te maken kunt krijgen. Met deze cursus leert u om te gaan met deze en meer onderdelen van het diepduiken. Cursusprijs €229.00.

Digital Underwater Photography Diver
Altijd maar die verhalen aan vrienden en familie. Nu kun je ze laten meegenieten van het onderwaterleven. Je leert omgaan met de onderwatercamera maar ook om je balans en positie in het water te behouden. Ook aan de compositie van de foto of film wordt aandacht besteed. Cursusprijs €169,00.

Drift Diver
Stromingsduiken zijn geen duiken die je zonder gedegen opleiding zou moeten maken. Nederland heeft ontzettend veel mooie duikplekken die omgeven zijn door stromend water (Oosterschelde / Noordzee), maar ook in het buitenland kun je ermee te maken krijgen, bijvoorbeeld op open zee of bij een rifduik. Tijdens deze PADI Drift duiker specialty leer je de technieken die je moet beheersen om veilig te duiken in stromingsgebieden. Cursusprijs €169.00. 

Dry Suit Diver
Hier leer je omgaan met je droogpak. Een heel andere manier van duiken dat een aantal aanpassing vraagt van materiaal en duiker. Met deze praktijkcursus krijg je ze onder de knie. Cursusprijs €169.00.

Equipment Specialist
Basiskennis van materiaal komt altijd van pas. Je zult maar langs de waterkant klaar staan om te duiken en je automaat blijft blazen. Dit maken we allemaal een keer mee. Met deze cursus kun je kleine problemen snel oplossen. Cursusprijs € 139,00. (excl. service kit) 

Night Diver
Alle facetten van het duiken bij nacht zullen hier worden behandeld. Voorbeelden zijn: licht, oriëntatie, voorbereiding, stress, technieken, enz. Cursusprijs €199,00. 

Peak Performance Buoyancy Diver
De kunst van het controleren van het drijfvermogen zal je met deze cursus worden bijgebracht. Erg nuttig en aan te raden dus. Cursusprijs €169,00. 

Search and Recovery Diver
Wie veel op of in het water zit, zal vanzelf wel eens iets kwijtraken. Met deze specialty leren we je in 4 duiken diverse zoekmethodes aan om diverse voorwerpen weer terug te vinden. Je leert ook diverse voorwerpen te bergen met een hefballon. Cursusprijs €229,00. 

Sidemount Diver
Sidemount duiken zijn duiken waarbij de flessen aan de zij gedragen worden tijdens het duiken. Ontdek de diverse mogelijkheden die het sidemount duiken met zich meebrengt. Als Sidemount Diverr leren we je verschillende technieken en de benodigde configuratie aan die nodig zijn voor het sidemount duiken. Cursusprijs €269,00. 

Underwater Navigator
Leer nog beter navigeren met deze specialty, we gaan in op diverse manieren van navigeren. Door middel van diverse manieren om lijnen, vierkanten en andere lastige figuren te gebruiken, brengen we je navigatietalenten op peil. Cursusprijs €199,00. 

Wreck Diver
Onder begeleiding leren duiken op een wrak. De vele verschillende wetenswaardigheden worden je met deze cursus geleerd. Een spannende cursus! De cursus bestaat uit theorie, diverse praktijk oefeningen in het zwembad en het Oostvoornse Meer. Afsluitend worden er 2 wrakduiken op de Noordzee gemaakt! Cursusprijs €349,00. 

Ben je geïnteresseerd in een van deze specialties, neem dan contact met ons op met duikschool@mobydick.nl om data af te spreken.

Dan Basic Life Support

De DAN BLS cursus traint je niet alleen in het reanimeren van een gewond persoon die geen normale ademhaling heeft en buiten bewustzijn is, maar kan je ook helpen te voorkomen dat iemand in die toestand raakt. Uitwendige bloedingen, verstikking en shock kunnen bijvoorbeeld leiden tot zeer ernstige problemen met de bloedsomloop en de ademhaling.
Onderdelen die aanbod komen zijn: Inschakelen van medische hulpdiensten, reanimatie, AED gebruik, stabiele zijligging, luchtwegblokkades, stelpen en verbinden van bloedingen, omgaan met shock, ziekte beelden herkennen en de juiste eerste hulp verlenen.
• Voor deze opleiding zijn geen voorvereisten.
• De opleiding bestaat uit 3-4 lesuren.
• Totale kosten zijn inclusief lesboek, gebruik van lesmaterialen, breveteringspasje en certificaat.
• Kosten €99,-
DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries

De DAN Oxygen provider cursus biedt instapniveau training in het herkennen van en omgaan met mogelijke duikgerelateerde verwondingen met gebruik van eerste hulp met zuurstof. Aanbevolen is om gewonde duikers 100% zuurstof te geven bij een duikongeval. Het is daarom aan te bevelen om iedere duiker op te leiden tot Oxygen provider.
Onderdelen die aanbod komen zijn: Het mechanisme van duikverwondingen, hoe je een duikverwonding herkent, de voordelen van zuurstof, hoe je zuurstof moet gebruiken om onmiddellijke en effectieve eerste hulp te bieden en hoe je moet communiceren met de medische hulpdiensten en DAN.
• Voor deze opleiding is een geldig eerste hulp brevet verplicht bijvoorbeeld de DAN-BLS opleiding (of andere organisatie).
• De opleiding bestaat uit 1 Dagdeel van 3 tot 4 uur.
• Totale kosten zijn inclusief lesboek, gebruik van lesmaterialen, breveteringspasje en certificaat.
• Kosten €129,-

+ = € 200,-

Padi Specialty Equipment Specialist

Deze specialty is zeer geschikt voor duiker die meer willen leren over hun eigen duikuitrusting. Hierbij leer je zelf kleine reparaties uit te voeren en onderhoud te plegen aan je uitrusting waarmee je het behoud en levensduur van je uitrusting kan verlengen. Hiernaast leer je de verschillen in merk en modellen en waar je op moet letten bij de aanschaf van materiaal. Tijdens de cursus worden er uiteenlopende onderdelen van de uitrusting behandeld (van fietsventiel tot maskerband).

Tijdens het praktijkgedeelte van de specialty ga je zelf aan de slag met onderhoud van je uitrusting. Hierbij is het mogelijk je eigen automaat onder begeleiding te demonteren, servicen en monteren. Hiernaast is het mogelijk een visuele inspectie aan de duikcilinder uit te (laten) voeren.

De prijs van de specialty is 159,00 euro. Dit is inclusief de automaatservice. De kosten voor de servicekits zijn niet inbegrepen (ca 50,00 euro). Na het afronden van de cursus wordt je gebrevetteerd als PADI Equipment Specialist en weet je voortaan wat je moet doen met een blazende automaat aan de waterkant.

Schijf je snel in voor deze mooie kans. We hebben plek voor maximaal 8 deelnemers. De cursus vindt plaats vanaf 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur, afhankelijk van de staat van de automatensets 😉

Als je een automatenset meeneemt horen wij graag bij aanmelding om welk merk en type het gaat. Dit i.v.m. de servicekits.